Valencia CF25 enero 2020

Garay aconsegueix la xifra de 200 partits en Primera Divisió amb una brillant actuació

L'argentí va rendir amb nota i no va donar cap concessió al potencial ofensiu del FC Barcelona

Aconseguir els 200 partits en Primera Divisió no és fàcil, xifra a la qual va arribar aquest dissabte Ezequiel Garay en el duel davant l'FC Barcelona, partit en el qual va tornar a rendir a un nivell excel·lent, com els seus companys per a aconseguir una victòria de molt de mèrit que va deslligar la bogeria a Mestalla.

No va donar opcions a ningú, l'argentí va estar ferri i brillant tant en la lectura del joc com en els seus duels individuals. Inicialment va ser Griezmann qui queia en la seua zona d'influència, però Garay apagava qualsevol indici de perill. Als tres minuts de partit blocó un llançament de fora de l'àrea de Messi, als 32 minuts va estar molt atent per a eixir a l'encreuament i robar-li la pilota al ‘10’ del FC Barcelona quan intentava un contraatac, acció que va completar superant en la següent jugada a Ansu Fati. Sense errors i amb tres punts, el central argentí va arribar a la xifra de 200 partits en Primera Divisió.

Amb el Valencia CF ha disputat 91 partits en la màxima categoria del futbol espanyol, i un dels quals recorda Ezequiel Garay, sens dubte, un d'ells va ser el del seu debut amb el Valencia CF a Mestalla enfront del Real Betis malgrat el resultat (2-3). Eixe11 de setembre de 2016 va marcar el segon gol de l'equip i li va dedicar el gol a la seua família, que estava en l'estadi.

Els altres dos partits que destaca són de la temporada anterior, tots dos a Mestalla: davant l'FC Barcelona (1-1), dia en què va marcar el gol del Valencia CF quan el lluminós reflectia el minut 1, i el partit contra el Real Madrid (2-1), en el qual el defensa argentí va anotar el punt de la victòria.

Defensant l'elàstica del Racing de Santander, amb el qual va debutar en Primera el 26 de febrer de 2006, davant l'Esportiu Alabés en Mendizorrotza (2-2). En total va jugar 84 partits en la màxima categoria del futbol espanyol, guardant un especial record de la temporada 2006.07, en la qual va anotar nou gols, la qual cosa li van valdre per a convertir-se en el defensa més golejador de les grans lligues europees. D'ací va passar al Real Madrid, amb el qual va participar en 25 trobades, als quals també li dóna una gran importància pel que van significar per a ell.